Explosie aan kleuterschool in China "een misdrijf"

De explosie in een kleuterschool in Fengxian, in het oosten van China, wordt behandeld als een misdrijf. Dat zeggen de plaatselijke autoriteiten. Meer details zijn echter niet bekend. Bij de explosie kwamen zeker 8 mensen om en raakten tientallen anderen gewond.

De school ligt in de stad Fengxian, niet zo ver van Sjanghai, in de oostelijke provincie Jiangsu. Op het moment dat ouders hun kinderen kwamen ophalen na schooltijd, deed zich een ontploffing voor. Er vielen 8 doden en meer dan 60 gewonden, van wie sommigen er erg aan toe zijn. Onder de slachtoffers zijn veel ouders.

Het Chinese persbureau Xinhua zegt dat de politie een verdachte geïdentificeerd heeft, maar het is niet bekend of die opgepakt is. Ook over een eventueel motief bestaat geen duidelijkheid. De exacte oorzaak van de ontploffing is ook nog niet uitgeklaard. Er zou een gasfles van een eettentje ontploft zijn, het onderzoek loopt nog.

In het verleden zijn in China nog al slachtoffers gevallen bij gerichte aanslagen op scholen. Vaak ging het daarbij om verwarde daders of mensen die overhoop lagen met plaatselijke bestuurders.

Meest gelezen