Gentse imam en islamleraar Laytouss preventief geschorst

Het Gentse schepencollege schorst imam en islamleraar Brahim Laytouss preventief na klachten van grensoverschrijdend gedrag. Het parket is bezig met een opsporingsonderzoek en deze maatregel moet rust in het dossier brengen. "Maar er is nog niets bewezen", benadrukt Walter Damen, de advocaat van Laytouss.

Brahim Laytouss werd begin juni in onderling overleg op non-actief gezet, nadat een aantal leerlingen had geklaagd over "grensoverschrijdend gedrag" tijdens en na de lessen in een Gentse stadsschool.

Het parket is al een tijdje bezig met een onderzoek. Om dat onderzoek goed te laten verlopen, en om de rust in de school te laten weerkeren, wordt Laytouss nu tot eind augustus geschorst door het Gentse stadsbestuur.

Naast de preventieve schorsing wordt er ook een tuchtprocedure opgestart, dat bevestigt de Gentse schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen).

"Helemaal nog niets bewezen"

Laytouss heeft zich niet verzet tegen de schorsing. Zijn advocaat Walter Damen heeft dit trouwens zelf geadviseerd. "Zo kunnen we de situatie in de school wat beveiligen en bevriezen en vermijden we dat mensen in de school nog valse klachten neerleggen". 

"Deze maatregel bewijst ook niet dat mijn cliënt schuldig is", benadrukt Damen. Laytouss ontkent alle feiten en volgens Damen zijn er stukken in het dossier die zijn onschuld bewijzen. Hij spreekt ook van drie klachten "waarbij er goede redenen zijn om aan te nemen dat ze niet correct zijn". Volgens hem worden sommige mensen nu opgejut om ook nog klacht in te dienen.

Damen benadrukt dat zijn cliënt nog altijd niet ondervraagd is door de politie. "Ik neem aan dat als het zo ernstig zou zijn, de politie meteen bij meneer Laytouss thuis had gestaan". 

Meest gelezen