Groottante en grootoom vermoorde Grégory in verdenking gesteld

Bijna 33 jaar na de onopgeloste moord op de Franse jongen Grégory Villemin lijkt er nu echt een doorbraak in de maak. De groottante en de grootoom van de jongen zijn in verdenking gesteld voor ontvoering en vrijheidsberoving. De vierjarige Grégory werd in 1984 door de dader of daders in een rivier gegooid in de Vogezen, zijn handen en voeten waren vastgebonden.

Gisteren raakte op een persconferentie al bekend dat de onderzoekers denken aan een familiecomplot. Zo zouden de grootmoeder en een groottante achter een reeks dreigbrieven zitten die voor en na de dood van de jongen verstuurd zijn. 

Vooral nieuw onderzoek naar anonieme telefoons en brieven heeft nu naar de twee verdachten geleid, het koppel Marcel en Jacqueline Jacob. Ze ontkennen hun betrokkenheid. De advocaten van de verdachten zeggen dat er geen enkel materieel bewijs of nieuw element is opgedoken.

"Ik kom u nog niet vertellen dat de zaak opgelost is en de dader van de moord ken ik ook nog niet", zei procureur-generaal Jean-Jacques Dubosc gisteren. "Maar onze onderzoeken tonen wel aan dat meerdere mensen aan de misdaad hebben bijgedragen."

De ouders van Grégory hebben bij monde van hun advocaat laten weten dat ze niet op wraak belust zijn, maar vooral blijven hopen dat ze de waarheid zullen vernemen over de dood van hun zoon.

Meest gelezen