Gulle giften voor man die horror van brand in Londen met eigen ogen zag

Een van de meest emotionele momenten, onmiddellijk na de brand in de woontoren in Londen, was het gesprek van BBC-journaliste Victoria Derbyshire met een van de inwoners van Grenfell Tower. De man, Mahad Egal, had de horror met zijn ogen gezien en kon zijn tranen uiteindelijk niet bedwingen. Daarbij werd hij getroost door Derbyshire. Voor Egal, die alles verloor in de brand, werd een geldinzamelingsactie gestart, met in één dag tijd al bijna 10.000 pond aan giften tot gevolg.

"Heartbreaking" was vooral de teneur bij nieuwsmedia toen het filmpje van Derbyshire wereldwijd opgepikt werd. De journaliste excuseerde zich zelfs voor het interview:

Voor de vader van 2 jonge kinderen werd gisteren dan gestart met een geldinzamelingsactie. Volgens de begeleidende informatie op de GoFundMe-website verloren hij en zijn gezin al hun bezittingen in de brand. Het doel van 10.000 pond (11.500 euro) zal meer dan waarschijnlijk vandaag nog overschreden worden. Met het geld hoopt het gezin een nieuwe start te kunnen nemen.

Meest gelezen