Man die meisje ontvoerde in Anderlecht zal psychisch worden onderzocht

De Roemeen die afgelopen zondag een 6-jarig meisje ontvoerde aan de Slachthuizen in Anderlecht, is vanmorgen voor de Brusselse raadkamer verschenen. Volgens zijn advocaten is de verdachte niet spraakzaam tegen zijn ondervragers. “Hij zegt dat hij het meisje wilde helpen, maar over wat er in die 22 uur is gebeurd, vertelt hij weinig". De onderzoeksrechter heeft een psychiatrisch onderzoek bevolen en de raadkamer heeft de aanhouding van de man verlengd.

“De man zegt dat hij het meisje huilend aantrof op de markt” zegt zijn advocaat Bernard Ayaya. “Hij heeft haar willen helpen en daarom meegenomen. Hij verklaarde dat hij dacht dat het om een zigeunermeisje ging en dat hij daarom niet meteen naar de politie stapte. Omdat die volgens hem niet weten hoe je met zigeuners moet omgaan. Hij was van plan om haar naar de Roemeense ambassade te brengen".

Andere kleren en baard afgeschoren

Toen de man de volgende dag werd ingerekend dankzij een tip van een alerte burger, had hij het meisje andere kleren aangedaan en zijn baard afgeschoren. Ook daarover heeft de man amper iets gezegd. “Ik heb hem zelf gevraagd of hij haar te eten heeft gegeven, maar ook daarover heeft hij niets gezegd”, zegt Ayaya.

De man werd volgens zijn advocaten ook ondervraagd over zijn Facebookprofiel, maar veel informatie kregen de speurders voorlopig niet.

De raadkamer heeft de aanhouding van de man verlengd.

Meest gelezen