Parket-generaal voert vooronderzoek naar PS-kopstuk Rudi Vervoort

Het parket-generaal van Brussel voert een vooronderzoek naar Rudi Vervoort (PS), minister-president van het Brussels hoofdstedelijk gewest en titelvoerend burgemeester van Evere. Het onderzoek zou draaien rond het bal van de burgemeester in Evere. Dat schrijft La Dernière Heure en wordt bevestigd aan onze redactie.

Waar het onderzoek precies over gaat, is momenteel nog niet duidelijk. Het parket-generaal laat weten dat het momenteel nakijken of er sprake is van enig misdrijf. Vervoort is (momenteel) nog nergens voor in verdenking gesteld. La Dernière Heure schrijft dat Vervoort zelf niet op de hoogte is van het onderzoek. Bovendien beklemtoont het kabinet van Vervoort dat alles regelmatig is verlopen bij dat bal dat al twintig jaar wordt georganiseerd.

Het is niet onlogisch dat het parket-generaal het onderzoek in handen heeft. Een onderzoek naar een minister-president kan niet door een gewoon parket worden behandeld, dus het dossier wordt dan onmiddellijk overgemaakt aan het parket-generaal.

Wraakoefening?

In Brusselse regeringskringen is te horen dat er mogelijk een tip is gegeven vanuit PS-kringen als wraakoefening. De voorbije dagen was minister-president Vervoort erg kritisch voor ex-burgemeester Mayeur en oud-OCMW-voorzitster Paraïta. Vorige week zei Vervoort als eerste dat Mayeur best ontslag nam. Gisteren voegde hij eraan toe dat Mayeur en Paraïta onmogelijk lid konden van blijven van de partij nu blijkt dat ze riante vergoedingen kregen bij daklozenorganisatie Samusocial voor vergaderingen die niet plaatsvonden.

Nog in die Brusselse regeringskringen is te horen dat het maar gaat om een magere beschuldiging aan het adres van Brussels minister-president Vervoort. Het bal van de burgemeester vindt bovendien maar een keer per jaar plaats en valt helemaal niet te vergelijken met de misbruiken bij Samusocial.

Meest gelezen