Russen vielen IS-gebouw in Raqqa aan: "Controleren of leider al-Baghdadi gedood is"

Het Russische ministerie van Defensie onderzoekt of de luchtmacht bij een luchtaanval op een IS-gebouw in Raqqa IS-leider al-Baghdadi heeft gedood. De aanval dateert al van eind mei.

Op 28 mei voerde de Russische luchtmacht een raid uit op de zuidelijke omgeving van het IS-bolwerk Raqqa in Syrië. De aanval was gericht tegen een commandopost waar jihadistische leiders praatten over een exit voor de terroristen uit Raqqa via de zogenaamde zuidelijke corridor.

Op die vergadering zou ook IS-leider Ibrahim Aboe Bakr al-Baghdadi aanwezig zijn geweest. Het Russische ministerie van Defensie onderzoekt nu of al-Baghdadi effectief om het leven gekomen is.

Het is niet de eerste keer dat er geruchten de ronde doen dat de IS-leider om het leven is gekomen. Zo liet ook het Syrische leger al verschillende keren weten dat het al-Baghdadi had gedood. Maar harde bewijzen waren er nooit.

Meest gelezen