Terreurverdachte die filmde bij PSV-stadion komt voorlopig vrij

De man die vorige week vrijdag werd opgepakt bij het Philips Stadion in Eindhoven komt vrij. Volgens de rechter heeft het politieonderzoek te weinig opgeleverd om de man langer vast te houden. "Iemand vastzetten is een zwaar middel, dat is nu niet gepast", zegt een woordvoerder van de rechtbank.

De man stond afgelopen vrijdag vlak bij het stadion te filmen, toen daar een concert aan de gang was van Guus Meeuwis. Meteen werd een grote politiemacht opgetrommeld. De man werd opgepakt en zijn huis werd doorzocht.

Het Nederlandse parket wilde hem zeker nog 2 weken vasthouden. Omdat het onderzoek nog volop bezig is, wil het Openbaar Ministerie niet meer details naar buiten brengen over de zaak.

De concertreeks van Guus Meeuwis ging na het tumult van vrijdag gewoon door.