Toon (even) terug in Thuis: "Ik weet niet wat ik zoek"

Het personage Toon heeft vanavond opnieuw zijn opwachting gemaakt in de populaire Eén-serie "Thuis", weliswaar niet definitief. Hij kwam afscheid nemen van zijn voormalige bazin Sam en petekind Hannah. Het ging deze keer om een waardig afscheid, want tijdens de laatste afleveringen in maart maakte de held het nogal bont.

Toon, vertolkt door acteur Bill Barberis, ontmoet zijn voormalige bazin in een buitenspeeltuin. Sam heeft vragen bij zijn onverwachte vertrek. "Waarom", klinkt het. "Ik snap dat je kwaad bent. Maar ik moest vertrekken: korte pijn. Als ik was gebleven, was het alleen maar erger geweest", legt Toon uit. Aan hulp vragen, dacht hij helemaal niet.

Op de vraag of Toon nu gevonden heeft wat hij zocht, is het antwoord simpel: "Ik weet niet wat ik zoek." Toon blijkt naar Frankrijk en Italië te zijn getrokken met de fiets. Hij heeft een job gevonden als reisbegeleider en komt in België zijn reispaspoort in orde brengen. Het personage Toon blijft dus niet, maar dat wisten we al langer. Bill Barberis focust nu op andere projecten. Toon belooft Sam wel nog kaartjes van op reis te sturen: "Uit elk land één en als het nodig is, kan je op me rekenen." Waarmee een terugkeer (met de nadruk op) ooit, niet uitgesloten wordt.

Toon die in de serie opdook als klusjesman én vooral grote pestkop (van Frank Bomans) evolueerde naar een ware held toen hij de minderjarige dochter van dokter Judith uit handen van haar verkrachter Danny Stevens redde. In de afleveringen van maart was echter te zien hoe de held met zichzelf in de knoop lag. Totaal onverwacht voor de kijker kwam dan ook de poging tot aanranding op de sofa in zijn appartement van dokter Judith. Op sociale media reageerden toen heel wat mensen verbijsterd en in shock. Met het afscheid van deze avond lijkt Toon terug zijn oude zelve te zijn.

Meest gelezen