Van Overtveldt wordt N-VA-lijstduwer in Mechelen: "Niet doen alsof ik burgemeester wil worden"

Johan Van Overtveldt zal bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar de N-VA-lijst in Mechelen duwen en niet - zoals verwacht - trekken. Dat zegt hij in Gazet van Antwerpen. "Ik wil eerlijk zijn en niet doen alsof ik kandidaat-burgemeester ben."

De kogel is door de kerk: minister van Financiën Johan Van Overtveldt ruilt Kapellen binnenkort in voor Mechelen, de stad waar hij studeerde. Niet toevallig komen die plannen op dit moment, anderhalf jaar voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. 

"De lokale afdeling van N-VA heeft mij gevraagd. Ik heb er lang over nagedacht en heb uiteindelijk de keuze gemaakt", zegt Van Overtveldt in "De ochtend" op Radio 1.

Eerlijk en correct

Hoewel iedereen had gedacht dat hij huidig burgemeester Bart Somers (Open VLD) zou uitdagen als lijsttrekker, kiest de minister ervoor om lijstduwer te zijn.

"Ik wil eerlijk en correct zijn ten opzichte van de Mechelaars", zegt Van Overtveldt. "Ik ben niet van plan om te doen alsof ik kandidaat-burgemeester ben. Ik wil me voluit inzetten voor de stad en de aanwezigheid van N-VA daar, maar wel op een eerlijke manier. Ik ben minister van Financiën, dat is een veeleisende job. En dat wil ook blijven doen tot het einde."

Meest gelezen