Wacht nog even met tanken: benzineprijs daalt naar laagste prijs sinds november

Mensen met een auto op benzine kunnen vanaf morgen goedkoper tanken. De prijs voor benzine 95 E10 daalt met 2,3 cent, naar 1,382 euro per liter. Dat is de laagste prijs sinds november vorig jaar, zo blijkt uit de gegevens van de petroleumfederatie Petrolfed.

Het is van eind november vorig jaar geleden dat de prijs van de groenere variant van super 95 nog lager stond. Sinds dit jaar is super 95 aan de pomp vervangen door benzine 95 E10, die tot 10 procent bio-ethanol bevat.

Benzine 98 zal vanaf morgen nog maximaal 1,437 euro per liter kosten. Het gaat om een daling van 2,9 cent. 

Recentelijk daalde reeds de prijs van diesel en stookolie naar het laagste peil sinds eind vorig jaar.

De prijsdalingen zijn het gevolg van de schommelingen van de noteringen van de olieproducten en hun biocomponenten op de internationale markten.

Meest gelezen