"Covfefe" en ander "werk" van Trump in tentoonstelling te bewonderen

Talkshowhost Trever Noah neemt de Amerikaanse president op de korrel met een bijzonder initiatief. Noah, gezicht van "The daily show" organiseert dit weekend in New York een tentoonstelling, waarbij de opvallende tweets van Donald Trump ingekaderd te zien zijn. Onder meer de veelbesproken "covfefe"-tweet is er ingekaderd te bewonderen.
2017 Getty Images

Sinds zijn inauguratie is de Twitteraccount van president Trump voor vriend en vijand een bron van amusement. Zijn opvallende uitspraken, steken onder water of besprekingen halen vaak de pers. Tijd voor een tijdelijke explosie, dacht Noah. De presentator haalde zijn inspiratie voor dit initiatief uit een voorstel van een Democratisch Congreslid Mike Quigley, die opperde om alle tweets van de zittende president officieel te laten archiveren.

Tot en met morgen nodigt hij het grote publiek uit om te komen bladeren in de "presidentiële bibliotheek met tweets", een verwijzing naar de officiële bibliotheken van de Amerikaanse presidenten die gevestigd zijn in het Witte Huis.

2017 Getty Images
2017 Getty Images

In een setting die lijkt op een officiële persconferentie staat een groot televisiescherm opgesteld, waarop alle tweets op @RealDonaldTrump, de persoonlijke account van de president naast het officiële @POTUS, de revue passeren. Sinds zijn debuut op Twitter in 2009 zijn dat er heel wat. Maar liefst 32 miljoen volgers houden Trumps capriolen daar in de gaten. Telkens Trump een nieuwe tweet verstuurt, gaat er een alarm af. De allerbekendste tweets zijn afzonderlijk ingekaderd in een gouden lijst.

2017 Getty Images
2017 Getty Images
2017 Getty Images
2017 Getty Images

Meest gelezen