"Slachtoffer van Bill Cosby heeft recht op een vonnis"

Openbaar aanklager Kevin Steele wil dat er een nieuwe proces wegens aanranding komt tegen de 79-jarige acteur Bill Cosby. Het eerste proces tegen Cosby is vandaag nietig verklaard omdat de jury er niet in slaagde om tot een consensus over het vonnis te komen.

Volgens openbaar aanklager Steele heeft Andrea Constand, die Cosby ervan beschuldigt haar te hebben aangerand, recht op een verdict. Hij benadrukt er alles te zullen aan doen zodat recht kan geschieden.. "We moeten deze zaak verderzetten", aldus Steele. "We gaan evalueren, goed kijken naar alle elementen en we gaan voor een nieuw proces."

Intussen blijft Bill Cosby vrij op borgtocht.

"Dit proces heeft een stem gegeven aan de vele slachtoffers die zich machteloos voelen en het zwijgen zijn opgelegd", reageert de advocaat van Andrea Constand.

Camille Cosby, de echtgenote van de in opspraak gekomen acteur, haalt in een verklaring scherp uit naar aanklager Steele, die ze "haatdragend" en "explosief ambitieus" noemt. 

Meest gelezen