Eerste Canal Pride in Utrecht lokt duizenden bezoekers

In Utrecht is voor het eerst een Canal Pride uitgevaren, een botentocht om meer acceptatie en verdraagzaamheid te vragen voor de LGBT-gemeenschap (lesbian, gay, bisexual, transgender). Volgens de organisatie zijn 15.000 tot 20.000 bezoekers opgedaagd.

Amsterdam is niet langer de enige stad in Nederland die met een Canal Pride kan uitpakken. Ook Utrecht heeft nu zijn eigen botentocht. Vandaag is die voor het eerst uitgevaren in de grachten van de stad om aandacht te vragen voor de rechten van holebi's en transgenders.

Volgens de organisatie heeft het evenement 15.000 tot 20.000 bezoekers gelokt, zo meldt de lokale zender RTV Utrecht. Burgemeester Jan van Zanen zou hebben laten verstaan dat deze Canal Pride "de eerste van een lange reeks" was.

Meest gelezen