Katy Perry schrijft met 100 miljoen (!) volgers op Twitter geschiedenis

De Amerikaanse popzangeres en kameleon Katy Perry is de eerste twitteraar met 100.000.000 volgers. "Vandaag aanschouwen we geschiedenis", feliciteerde Twitter Perry zelf. De zangeres bedankte op haar beurt de microblog. "Bedankt om me altijd de mogelijkheid te geven een stem te hebben."
Supplied by WENN.com

Perry breekt met 100 miljoen volgers een record op Twitter. Ze gaat tieneridool Justin Bieber vóór in de lijst. Hij heeft 96 miljoen volgers. Haar "rivale" Taylor Swift moet het stellen met 85 miljoen volgers. Perry is immens populair en gebruikt Twitter als een van haar voornaamste communicatiekanalen met haar fans. Ze heeft sinds februari 2009 een account en heeft intussen meer dan 8.500 tweets verstuurd en meer dan 1.000 foto's gepost.

De meeste aandacht kreeg Perry in 2015 voor haar optreden tijdens de pauze van de Super Bowl. De hashtag #LeftShark was toen een trending topic. Perry zong met op de achtergrond twee mensen verkleed in een haai. De danspasjes van de linkse haai waren echter zo ontroerend klungelig dat de beelden viraal gingen (zie video hieronder). Hoewel sommigen overtuigd waren dat de man in het pak gewoon dronken was.

Meest gelezen