MR-politici worden verplicht al hun mandaten aan te geven

Alle politici van de Mouvement Réformateur (MR), de Franstalige liberalen, zullen al hun mandaten moeten aangeven. Als ze voor een mandaat( een financiële vergoeding ontvangen, zullen ze dat ook moeten melden. Dat schrijft de website van Le Soir.

Vorige week hebben alle MR-mandatarissen een formulier van hun partij gekregen dat ze vóór 30 juni ingevuld moeten terugsturen. Ze moeten er al hij mandaten op vermelden.

Het initiatief van de MR komt er na de aanhoudende berichten en schandalen over lokale politici die zichzelf verrijken via lucratieve mandaten bij allerlei vzw's, buiten de controle van de gemeenteraad om. Allicht hoopt de partij kritiek in de toekomst vóór te zijn door zelf in te grijpen als ze op de formulieren iets ontdekt wat niet door de beugel kan. 

Meest gelezen