Politie pakt 30-tal jonge vechtersbazen op in Lot

In Lot, een deelgemeente van Beersel, heeft de politie vanavond een 30-tal jongeren opgepakt in de buurt van het station. Blijkbaar hadden twee clans er afgesproken om er met elkaar op de vuist te gaan. Bij het gevecht is trouwens ook een gewonde gevallen.

De vechtersbazen waren afkomstig uit Brussel en uit Tubeke. Ze stoven uit elkaar toen de politie ter plaatse kwam.

De politieagenten konden uiteindelijk meer dan 30 jongeren oppakken. Ze werden verzameld op een bedrijventerrein tegenover het treinstation, vanwaar ze in politiebusjes werden afgevoerd naar verschillende commissariaten in de buurt.

Eén jongere is bij het gevecht gewond geraakt. De politie heeft ook verschillende voorwerpen in beslag genomen die als wapen kunnen worden gebruikt.

De vechtpartij doet denken aan een gelijkaardig incident in de stationsbuurt van Lembeek, begin dit jaar. Toen maakte de politie een eind aan een vechtpartij waarbij een 100-tal jongeren waren betrokken.

Meest gelezen