Premier Michel: "Lekker, Justin, maar onze frieten zijn beter"

Premier Charles Michel is met zijn vrouw Aurélie Derbaudrenghien op bezoek in Canada waar hij ontvangen wordt door collega Justin Trudeau. Beide heren zwaaien volop met lof naar elkaar. Maar over één ding raken ze het maar niet eens: over een simpel pak friet. "Onze frieten zijn beter", grapt gemeend Michel op Twitter.

Michel was op driedaagse handelsmissie in Canada. Tijdens dat bezoek kwam het vrijhandelsverdrag tussen Canada en de Europese Unie, het omstreden CETA-akkoord, aan bod. De moeizame totstandkoming vorig jaar, doordat de Waalse en Brusselse regeringen dwars lagen, was wekenlang voer voor de internationale pers. Trudeau en Michel ontmoetten elkaar in de hoofdstad Ottawa. Ze lieten tijdens een persconferentie niet na te benadrukken hoe een goede vrienden ze wel zijn.

Trudeau zei dat hij nooit getwijfeld heeft aan CETA, ook niet na het halsstarrige verzet vanuit Wallonië. "Dit toont wat we kunnen bereiken door samen te werken. Maar dit akkoord was niet mogelijk geweest zonder het werk van like-minded leaders, zoals premier Charles Michel", klonk het.

Voor de persconferentie waren de premiers samen met hun vrouwen gaan lunchen bij een food truck. Ze kozen voor poutine, dat is een populair Canadees fastfoodgerecht met frieten, kaas en vleessaus. Onze premier probeerde het uit en tweette achteraf een grapje: "Geweldig om bij delicatesse onze vriend te ontmoeten, maar onze frieten zijn beter."  Trudeau -de virale premier genoemd- kan uiteraard niet achterblijven en reageerde: "Laat ons het hierover oneens zijn."

BEELD Premier Michel hartelijk ontvangen in Canada:

Meest gelezen