Regisseur van "Rocky" en "The karate kid" is overleden

De Amerikaanse regisseur John G. Avildsen, die "Rocky" en de eerste drie "Karate kid"-films regisseerde, is op 81-jarige leeftijd overleden. Hij stierf in Los Angeles aan pancreaskanker.
AP1977

Avildsen won in 1976 de Oscar voor de beste film en de beste regisseur voor "Rocky", met in de hoofdrol een jonge Sylvester Stallone als de bokser Rocky Balboa. En ook zijn film "The karate kid" was onverwacht een groot succes, wat leidde tot een reeks films, een sequel en een remake.

De regisseur verwierf de reputatie van films te maken over 'losers' of 'underdogs' die op de ene of andere manier winnaars worden, aldus Variety. Andere films in zijn repertoire zijn onder meer "Save the tiger", "Joe" en "Inferno", een actiefilm met Jean-Claude Van Damme (1999).

 

Meest gelezen