Slaapapneu heeft bijgedragen aan de dood van Carrie Fisher (Prinses Leia)

De Amerikaanse actrice Carrie Fisher (60) is vorig jaar overleden onder meer aan de gevolgen van slaapapneu. Dat is nu uit een autopsieverslag gebleken. Dat verslag vermeldt ook duidelijk dat de ware doodsoorzaak niet achterhaald is. Bij slaapapneu stopt de persoon in kwestie gedurende enkele seconden tot minuten met ademen.
AP2005

Het nieuws sloeg eind december in als een bom voor alle "Star wars"-fans: Fisher kreeg een hartaanval tijdens een vlucht van Londen naar Los Angeles. De actrice haar toestand was eerst nog stabiel maar vier dagen later stierf ze. De lijkschouwer in LA bracht gisteren zijn verslag naar buiten en de doodsoorzaak blijkt niet achterhaald. Er spelen wel een aantal factoren die geleid hebben tot haar dood, waaronder dus slaapapneu maar ook drugsgebruik en een hartziekte.

Het verslag is gebaseerd op een autopsie, uitgevoerd drie dagen na Fishers dood. Billie Lourd, haar enige dochter, laat weten dat haar moeder "haar hele leven vocht tegen een drugverslaving en mentale problemen". De dag na Fishers overlijden, stierf ook haar moeder, actrice Debbie Reynolds. Moeder en dochter (foto onder) liggen samen begraven op een kerkhof in Los Angeles.

AP2011

Meest gelezen