Tienergroep Bandits zet er na de zomer een punt achter

De Vlaamse popgroep Bandits stopt ermee. "Dit wordt onze allerlaatste festivalzomer", kondigen ze aan op Facebook. De groep is vooral bekend van hun deelname aan "Eurosong 2014", de Vlaamse preselecties voor het Eurovisiesongfestival. Ze strandden toen op de tweede plaats.

"Eurosong 2014" -gewonnen door Axel Hirsoux- betekende de grote doorbraak voor Bandits, opgericht in 2011. De jongens van Bandits waren zelf nog tieners toen ze plots idolen werden voor het jonge publiek. Ze waren geregeld te zien op Ketnet en kregen een realityreeks op VTMKZOOM. Bassist Thomas Van Achteren ging in 2015 ook aan de slag bij Ketnet als wrapper.

Maar nu komt er dus een einde aan het verhaal. "We hebben unaniem beslist om na de zomer een punt te zetten achter Bandits", zegt frontman Jasper Publie in de boodschap op Facebook. "In de afgelopen zes jaar hebben we ontzettend veel mooie ervaringen opgedaan en vriendschappen voor het leven gesloten, maar nu iedereen in een andere fase van z’n leven zit voelen we dat dit het juiste moment is om dit project stop te zetten."

De groep werkt deze zomer wel nog een aantal concerten af. Afsluiten doen ze op 8 september met een slotconcert in De Zandloper in Wemmel.

Zo ging het eraan toe in 2014:

Meest gelezen