Twee overvallers ontsnapt uit gevangenis van Hoogstraten

Twee gedetineerden zijn donderdagavond ontsnapt uit de gevangenis van Hoogstraten. Beiden zaten in de cel voor gewapende overvallen. Na de wandeling hebben ze het op een lopen gezet. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad zaterdag en het nieuws wordt bevestigd door het Gevangeniswezen.
Archieffoto

De twee overvallers verbleven volgens de kranten nog geen maand in Hoogstraten en deelden er samen een cel. Ze waren door hun goed gedrag in een gesloten gevangenis en met het oog op hun re-integratie in de maatschappij overgeplaatst naar Hoogstraten, gekend om zijn open regime. Ze maakten daar donderdagavond misbruik van door het na de wandeling op een lopen te zetten.

"Het personeel heeft adequaat gereageerd en zette de achtervolging in, maar kon de twee helaas niet vatten. Ze hadden hun ontsnapping goed voorbereid, want een kompaan stond hen op te wachten in een wagen. De gegevens van het vluchtvoertuig werden overgemaakt aan de politie, die het verder onderzoek voert", zegt Kathleen Van de Vijver van het Gevangeniswezen.

Volgens de kranten zijn de ontsnapte gevangenenen Thomas Zaugg (24) uit Antwerpen en de Bosniër Sebastian Bedjetovikj (25). Uit privacy-overwegingen kan het Gevangeniswezen die info niet bevestigen.

 

Meest gelezen