West-Vlaanderen neemt extra maatregelen tegen droogte

Na het verbod van West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé om water op te pompen in het noorden van West-Vlaanderen, hebben nu ook de burgemeesters van Poperinge en Ieper zo'n verbod uitgevaardigd.

Donderdag ging een captatieverbod van kracht in het noorden van West-Vlaanderen. Gouverneur Decaluwé nam die beslissing omdat steeds meer landbouwers en particulieren water gingen oppompen door de aanhoudende droogte, maar dat kan leiden tot schaarste en verzilting.

"Maar we merken dat er nu wordt afgezakt naar het zuiden van de provincie. Poperinge vaardigde een captatieverbod uit, wij volgen", aldus burgemeester van Ieper Jan Durnez. "Die maatregel is nodig, want als beken en bekkens volledig worden leeggepompt, kunnen we structurele problemen krijgen."

Het verbod geldt voor het hele grondgebied op alle waterlopen, bekkens, buffers en vijvers, en dit voor onbepaalde duur.

 

Meest gelezen