Zo vader, zo zoon: zit verveling in de genen van prins George en William?

Feest in Groot-Brittannië vandaag: de jarige Queen Elizabeth wordt in de bloemetjes gezet met de jaarlijkse "Trooping the Colour"-festiviteiten in juni. In het hart van Londen groette de Queen het Britse volk, en genoot ze met haar hele familie van een vliegtuigenparade. Oplettende fotografen merkten daar op dat haar achterkleinzoon prins George wel bijzonder hard op zijn vader lijkt.

Bij een officiële parade is niet elke minuut van de dag even boeiend. Voor de koninklijke kinderen zijn die actes-de-présence vaak een ware beproeving. Als de verveling toeslaat, liggen de fotografen op de loer. Vandaag werd de Britse prins George, het zoontje van prins William gekiekt tijdens zo'n verveeld moment. Een clevere Britse fotograaf legde het beeld naast een foto van zijn vader William uit 1988 en merkte een opvallende gelijkenis op. De Britse media smullen ervan.

AFP or licensors

Balorig vs. flink

Eens de vliegtuigparade aan de gang is, vergaapt de nagenoeg voltallige Britse koninklijke familie zich op het balkon van Buckingham Palace aan de vliegtuigshow. De interesse van kleine prins George lijkt gewekt, al vliegt hij ook enkele keren zijn zus prinses Charlotte in de haren, tot ergernis van zijn vader die hem streng toespreekt. De fotografen smullen ervan: het ene moment zijn de koningskinderen voorbeeldig en zwaait prins George zelfs naar de overvliegende vliegtuigen, het andere moeten hun ouders hen tot de orde roepen.

AFP or licensors
2017 Karwai Tang
AFP or licensors

Queen soberder dan anders

De traditie wil dat de Queen op "Trooping the colours" haar meest fleurige outfit uit haar garderobe haalt. Vorig jaar trok ze alle aandacht in een felgroen ensemble (zie onderste foto), tot grote vrolijkheid van de aanwezige pers toen. Dit jaar is het soberheid troef: de Queen koos voor een pastelblauwe outfit. Er wordt gefluisterd dat Elizabeths bewuste keuze voor soberheid een symbolische betekenis heeft. Na de brand in de woontoren in Londen van eerder deze week acht ze een opvallende verschijning niet gepast.

Wie daarentegen wel voor het eerst voor een opvallend kleurrijke outfit koos, is Kate, de vrouw van prins Williams. Na het pastelroze vorig jaar werd het dit jaar een snoepjesroze ensemble. Haar dochter prinses Charlotte werd trouwens gekleed in een bijpassend lichtroze jurk. Over de betekenis van deze outfitwissel, is de royaltypers het niet eens.

2017 Mark Cuthbert
AFP or licensors
AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen