2 doden bij aanval op toeristenresort in Mali, 32 gijzelaars bevrijd

In de Malinese hoofdstad Bamako zijn 2 mensen om het leven gekomen bij een gewapende aanval op een toeristenresort. Dat meldt het Malinese ministerie van Veiligheid. 32 gijzelaars zijn door het Malinese leger bevrijd. Volgens de regering waren de aanvallers jihadisten.

De aanval heeft plaatsgevonden in het resort Kangaba aan de rand van Bamako. Buren vertelden aan AFP dat ze geweerschoten hadden gehoord. Een journalist van het Franse persagentschap zag zelf dat rook boven de site uit steeg en dat zowel Malinese soldaten als de Franse anti-jihadisme-eenheid Barkhane zich naar het resort begaven.

In de loop van de avond zei een anonieme bron binnen de Verenigde Naties dat bij de aanval doden en gewonden waren gevallen. Dat nieuws heeft de Malinese minister van Veiligheid Salif Traoré inmiddels bevestigd.

Concreet zijn volgens hem 2 mensen om het leven gekomen, onder wie een vrouw met de Frans-Gabonese nationaliteit. 32 anderen die door de aanvallers waren gegijzeld, zijn door speciale eenheden van het Malinese leger bevrijd. Nog volgens de minister waren de aanvallers jihadisten.

Kangaba is een luxeresort dat veel Westerse toeristen en expats over de vloer krijgt. Mogelijk waren zij het doelwit van de aanval. De laatste aanval gericht tegen Westerse doelen in Bamako dateert van maart 2016. Toen vielen jihadisten het hotel Nord-Sud aan waar de missie van de Europese Unie verbleef die het Malinese leger opleidt.

Meest gelezen