Advocaat Trump spreekt Trump tegen: "Er loopt géén onderzoek naar de president"

Hoewel de Amerikaanse president Donald Trump via Twitter heeft gezegd dat een onderzoek tegen hem persoonlijk loopt, blijkt dat niet zo te zijn. Dat heeft zijn advocaat Jay Sekulow aan de Amerikaanse zenders NBC en CNN verteld.

"De man die mij heeft gezegd de FBI-directeur (James Comey, nvdr.) te ontslaan, voert een onderzoek tegen mij voor het ontslaan van de FBI-directeur! Heksenjacht!" Die boodschap heeft president Trump vrijdag via Twitter verspreid.

Twee dagen later blijkt dit niet te kloppen. Dat beweert tenminste Jay Sekulow, een van zijn advocaten. "Laat me duidelijk zijn: er loopt geen onderzoek naar de president", zei hij vandaag op de Amerikaanse zender NBC (zie video onder).

140 karakters

Op CNN zei Sekulow later dat Trump met zijn tweet enkel naar berichtgeving over een onderzoek verwees. "De tweet van de president was een antwoord op de vijf anonieme bronnen die doelbewust informatie lekten naar The Washington Post." Nog volgens Sekulow is Trump "niet bang voor een onderzoek" want "er is geen onderzoek".

Het "misverstand" heeft volgens de advocaat ook te maken met het feit dat een bericht op Twitter niet meer dan 140 karakters mag tellen. Daarom kon de president volgens hem in zijn tweet niet naar The Washington Post verwijzen. "Dat is het, een eenvoudige verklaring."

Meest gelezen