Brandfase oranje nu ook in Limburgse natuur- en bosgebieden

De brandfase oranje ("hoog gevaar, wees voorzichtig") is nu ook in de Limburgse natuur- en bosgebieden van kracht. Dat zegt het Agentschap Natuur en Bos. Brandfase oranje was al van kracht voor de Antwerpse natuur- en bosgebieden.

De uitbreiding naar Limburg werd vandaag beslist, omdat de vegetatie er nu "volledig droog en dor" is, aldus woordvoerster Marie-Laure Vanwanseele.

Brandfase oranje houdt in dat bezoekers aan de bos- en natuurgebieden wordt gevraagd voorzichtig te zijn, niet te roken en kinderen niet zonder toezicht te laten. "Bezoekers moeten alert zijn en onmiddellijk melding doen van problemen", aldus nog de woordvoerster.

Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam. Bij een brand wordt versterkt uitgerukt. Er wordt meer materiaal en mankracht ingezet. De brandtorens worden overdag bemand.

Voor de rest van Vlaanderen wordt waakzaamheid gevraagd.

Meest gelezen