Britse minister van Financiën blijft op de vlakte over politieke toekomst May

In een interview met de BBC heeft de aftredende Britse minister van Financiën Philip Hammond de vraag ontweken hoe lang Theresa May nog premier van het Verenigd Koninkrijk kan blijven. Haar positie ligt fel onder vuur na de verkiezingen en de brand in een woontoren in Londen.

"Een laatste cijfermatige vraag: hoeveel tijd rest May nog?": de vraag die Andrew Marr van de BBC Hammond vandaag over de politieke toekomst van de Britse premier heeft voorgelegd, was even eenvoudig als duidelijk. Een rechtdoorzee antwoord van de aftredende Britse minister van Financiën bleef evenwel uit.

"Ik denk dat het land nu een periode van rust nodig heeft terwijl wij voortdoen met de job", zei Hammond. "We hebben enkele belangrijke dossiers op ons bord waaronder het begin van de brexitonderhandelingen."

"Theresa leidt de regering en ik denk dat de regering moet voortdoen met haar werk. Weet je, ik denk dat de meeste mensen in dit land dit denken - dat de regering gewoon moet voordoen met regeren."

De positie van May als premier van het Verenigd Koninkrijk ligt al enige tijd onder vuur. Zo schreef ze nieuwe verkiezingen uit waarmee ze haar conservatieve meerderheid in het Britse Lagerhuis wou versterken, maar na een rampzalige campagne verloor ze net die meerderheid. Ook haar reactie op de verwoestende brand in de Grenfell Tower in Londen heeft haar imago geen goed gedaan.

Meest gelezen