Lichamen vermiste zeelieden Amerikaans schip teruggevonden

In Japan zijn de lichamen teruggevonden van de zeelieden die gisteren vermist raakten bij een aanvaring tussen een Amerikaans oorlogsschip en een Filipijns vrachtschip. Dat meldt de commandant van de Amerikaanse marine.

De lichamen van de Amerikaanse bemanningsleden van de USS Fitzgerald werden vandaag teruggevonden in het schip, nadat het naar de basis in Yokosuka was gebracht voor herstelling.

Duikers vonden de lichamen in de slaapcompartimenten van het schip. Die ruimtes waren helemaal ondergelopen door het ongeluk.

De commandant van de Zevende Vloot laat voorlopig nog in het midden om hoeveel lichamen het precies gaat, maar Amerikaanse en Japanse media melden dat alle zeven vermiste zeelieden werden teruggevonden.

Tragisch ongeluk

Gisteren botste de USS Fitzgerald, een Amerikaans oorlogsschip met een Filipijns containerschip. Dat gebeurde rond halfdrie lokale tijd, op 100 kilometer van de Japanse kust. Een groot deel van de bemanning was op dat moment aan het slapen.

Verschillende bemanningsleden, waaronder commandant Bryce Benson, raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. Zeven bemanningsleden raakten vermist, maar de zoektocht wordt dus na het nieuws van vandaag stilgelegd.

De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet bekend. Volgens de BBC zou het zware containerschip plots van koers veranderd zijn. Een woordvoerder van de Zevende Vloot vertelde dat legale kwesties konden besproken worden, eens het onderzoek voltooid is.

De families van de slachtoffers worden momenteel ingelicht en ondersteund. Dat meldt de Amerikaanse marine. President Donald Trump betuigde op Twitter ook zijn medeleven aan de bemanning en betrokken families.

Meest gelezen