Open VLD'er Vanraes neemt ontslag als OCMW-voorzitter van Ukkel

In Ukkel neemt Jean-Luc Vanraes (Open VLD) ontslag als voorzitter van het OCMW nadat vragen waren gerezen over twee van zijn mandaten. Vanraes is naast OCMW-voorzitter in Ukkel ook actief bij de Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Brussel (GIMB), hij is er vicevoorzitter van het uitvoerend comité. Maar de statuten van de GIMB verbieden die cumul.
Olivier Vin - heymana.com

Het was RTL-TVi dat zaterdagavond uitpakte met het nieuws over de cumul, die Vanraes 319.000 euro bruto per jaar oplevert (229.000 euro bij de GIMB en 90.000 euro bij het OCMW). Volgens RTL-TVi verklaarde de politicus dat hij pas zes maanden geleden op de hoogte gebracht werd van de problematische cumul, die blijkbaar drie jaar onder de radar is gebleven, want zolang is Vanraes al aan de slag bij de investeringsmaatschappij.

Vanraes vindt dat hem niets te verwijten valt: "Hoewel ik mij niets te verwijten heb, neem ik met pijn in het hart ontslag als OCMW-voorzitter, om iedereen, zoals altijd, recht in de ogen te kunnen kijken, om de rust te laten terugkeren binnen mijn bedrijf dat zich dagelijks inzet voor de economie in het Brussels Gewest en niet in het minst om te vermijden dat de werking van het Ukkels OCMW zou lijden onder een onduidelijke situatie", schrijft Vanraes in een persbericht.

Vanraes is de tweede politicus die dit weekend de Ukkelse gemeentepolitiek verlaat. Zaterdag kondigde ook burgemeester Armand De Decker (MR) zijn ontslag aan. Hij ligt al maanden onder vuur voor zijn rol in de zaak-Kazachgate.

Meest gelezen