Partijleider PS stapt op na historische nederlaag in parlementsverkiezingen

In Frankrijk biedt de eerste secretaris of de partijleider van de PS Jean-Christophe Cambadélis zijn ontslag aan na de historische nederlaag van zijn partij in de Franse parlementsverkiezingen. Een partijcongres in de herfst moet zijn opvolger aanduiden.
AFP or licensors

De eerste kop is gerold na de Franse parlementsverkiezingen. Het is partijleider Cambadélis van de PS die de eer aan zichzelf houdt en opstapt, zo heeft hij gezegd in het partijhoofdkwartier. Alles heeft uiteraard te maken met het historisch slechte resultaat dat zijn partij neerzet bij de verkiezingen. De PS houdt amper 27 tot 34 zetels over in het parlement.

Cambadélis stond sinds april 2014 aan het hoofd van de PS. Zelf heeft hij eveneens aan de parlementsverkiezingen deelgenomen, maar hij haalde de tweede ronde niet. Hij stelt voor dat een partijcongres in de herfst zijn opvolger aanduidt.

Meest gelezen