600 leerlingen van school in Wetteren geëvacueerd na brand in houtafdeling

In de Oost-Vlaamse gemeente Wetteren zijn vannamiddag 600 leerlingen van het Scheppersinstituut geëvacueerd nadat brand was uitgebroken in de houtafdeling van de school. Dat melden de directie en de lokale politie.

De brand brak in de late namiddag uit in de school aan de Cooppallaan in Wetteren. Het vuur brak uit in de houtafdeling, maar de oorzaak is nog niet duidelijk.

"Bij de brand waren geen leerlingen en leerkrachten betrokken. We kunnen garanderen dat alle leerlingen en alle personeelsleden in veiligheid gebracht zijn. De proefwerken waren beëindigd en ze hoeven niet ingehaald te worden", meldt de directie.

De brandweer van Wetteren kwam ter plaatse en het vuur werd gedoofd. Alle aanwezigen werden geëvacueerd en niemand raakte gewond. De Cooppallaan was tussen de Peperstraat en de Stooktestraat een tijd afgesloten voor alle verkeer.

Meest gelezen