"Donderdag Spaanse en Portugese lucht op bezoek en we weten wat dat betekent"

Het wordt vandaag opnieuw bakken en braden in de zon met temperaturen die in het binnenland kunnen oplopen tot boven de 30 graden. En ook de komende dagen wordt het bloedheet, met als warmste dag donderdag. "Dan krijgen we Spaanse en Portugese lucht op bezoek en we weten wat dat betekent", vertelt weerman Frank Deboosere.
Archiefbeeld

Het wordt warm, héél warm. "De temperatuurrace is ingezet met de zon die schijnt en blijft schijnen", vertelt weerman Frank Deboosere. Vandaag loopt de maximumtemperatuur op tot 30 à 32 graden in het binnenland en 27 graden aan de kust. "Vannacht blijft de hitte lang nazinderen." Zonnecrème smeren en voldoende water drinken blijft essentieel, benadrukt de weerman. 

Ook morgen krijgen we volop zon met gelijkaardige temperaturen. Woensdag wordt het - door een andere luchtsoort - iets frisser met 26 graden, maar de koelte is van korte duur, want donderdag wordt het de warmste dag van de week en stijgt het kwik tot 33 à 35 graden. "Donderdag krijgen we Spaanse en Portugese lucht op bezoek en we weten wat dat betekent." (De temperaturen lopen dezer dagen in Spanje en Portugal op tot boven de 40 graden, red.) 's Avonds is er dan kans op een warmte-onweer. 

De dagen erna wordt het iets minder heet, volgend weekend dalen de temperaturen tot zo'n 23 graden. 

Meest gelezen