Auto ramt politiecombi in Parijs, autoriteiten denken aan terreuraanslag

Op de Champs-Elysées, in hartje Parijs, heeft een voertuig een politiecombi geramd. Het voertuig heeft vuur gevat en de politie heeft de bestuurder kunnen oppakken. Hij bleek gewapend en volgens minister van Binnenlandse Zaken Gerard Collomb is hij ook dood. De autoriteiten gaan uit van een terreurdaad. De politie houdt een huiszoeking in het huis van de verdachte, in Plessis-Pâté.
AFP or licensors

De Vlaamse Peggy Van Schepdael bevond zich op de Champs-Eysées en was getuige van wat op een mislukte aanslag lijkt. "Er kwam ineens een lange colonne politievoertuigen langs, op weg naar iets. Er reed een auto naast en ineens zagen we een van de agenten uit zijn voertuig hangen. Die moet iets in de wagen hebben gezien", vertelt ze aan VRT Nieuws.

"De agent riep naar de bestuurder dat hij moest stoppen, maar hij reed door. Daarop zijn een paar agenten uit hun combi gesprongen. Op het moment dat ze richting wagen begonnen te stappen, was er een enorme steekvlam in die wagen." Volgens haar heeft de auto de politiecombi niet geramd: "Hij reed naast de colonne voertuigen."

Volgens de Franse nieuwszender BFMTV zijn nadien een gasfles, wapens (waaronder een kalasjnikov) en munitie in de Renault Mégane gevonden. Nog volgens BFMTV is de bestuurder een 33-jarige man die op een lijst van potentieel gevaarlijke personen van de veiligheidsdiensten staat. Minister van Binnenlandse Zaken Gerard Collomb bevestigt dat hij dood is.

AFP vernam uit verschillende bronnen dat hij sinds 2015 bekendstond voor het behoren tot de "radicale islamistische beweging". Zijn familie was lid van de "salafistische beweging".

De prefectuur van Parijs meldt dat er in de buurt een grootscheepse politieactie aan de gang is. De autoriteiten vragen om de buurt te vermijden, die trouwens hermetisch is afgesloten.

De politie meldt dat de toestand in de buurt onder controle is en bevestigt dat er geen gewonden zijn.

Meest gelezen