Brand gesticht op verschillende plaatsen Duitse spoorwegen

Op verschillende spoorlijnen in heel Duitsland werd deze nacht brand gesticht. Hierdoor ondervonden de Duitse spoorwegen vandaag vertragingen en problemen. Het onderzoek loopt nog volop, maar de Duitse politie vermoedt een politiek motief.

Een dozijn branden werden deze nacht tussen 1.00 en 4.30 uur op de Duitse spoorwegen gesticht. Spoorlijnen in onder meer Berlijn, Hamburg, Keulen en Dortmund werden getroffen. De daders viseerden kabels en elektriciteitshuisjes bij de seininrichtingen.

De Duitse spoorwegen ondervonden hierdoor vandaag een aantal problemen en vertragingen.

Mogelijk politiek motief

De organisatie 'Shutdown G20-Hamburg' heeft via het links georiënteerde internetplatform 'Indymedia' de brandstichtingen opgeëist. In de verklaring van 'Shutdown G20-Hamburg' staat onder meer te lezen dat de organisatie met deze daden "het centrale zenuwstelsel van het kapitalisme" heeft getroffen.

De Duitse politie heeft een onderzoek geopend. De politie vindt het momenteel nog te vroeg om te bevestigen of de opeising van de organisatie betrouwbaar is, maar geloven wel in een politiek motief in verband met de G20.

G20 in Hamburg

Verschillende wereldleiders zullen elkaar ontmoeten tijdens de G20-top op 7 en 8 juli in Hamburg. Extreemlinkse activisten hebben reeds herhaaldelijk opgeroepen tot protest en acties in aanloop naar de topontmoeting.

Meest gelezen