Geldboete voor vrachtwagenchauffeur die Tui-woordvoerder doodreed

Een 52-jarige vrachtwagenchauffeur is veroordeeld voor het dodelijke ongeval in augustus vorig jaar waarbij Hans Vanhaelemeesch, woordvoerder van Jetair en Tui, overleed. De politierechter oordeelde dat de chauffeur de fietser sowieso had moeten opmerken en voorrang had moeten geven. De chauffeur krijgt een geldboete.

Het parket gaf aan dat het nooit duidelijk zal worden hoe het ongeval precies gebeurde of wie in fout was, maar de rechter oordeelde dat de chauffeur de fietser sowieso had moeten zien. Toch benadrukt hij dat er veel verzachtende omstandigheden waren: de trucker reed traag, was nuchter, werd verblind door de laagstaande zon en had een lange professionele staat van dienst waarbij hij altijd voorzichtig reed.

De politierechter gaf hem uiteindelijk een milde straf: 3.000 euro boete waarvan de helft met uitstel.

Meest gelezen