Grote hinder op Brusselse Ring door werkzaamheden tussen Woluwe en Tervuren

Op de Grote Ring rond Brussel moet je vanaf vandaag rekening houden met extra verkeershinder tussen Sint-Stevens-Woluwe en Tervuren. Tussen de Vierarmentunnel en het knooppunt met de E40 in Sint-Stevens-Woluwe wordt het wegdek vernieuwd. De komende drie weken wordt eerst de Buitenring aangepakt, vanaf 10 juli dan de Binnenring. Daardoor moet alle verkeer er in beide richtingen vanaf nu tot eind juli over twee rijstroken.

De afgelopen dagen zijn er 's nachts al voorbereidende werken uitgevoerd, maar vanaf vandaag wordt ook overdag gewerkt. Van vandaag 19 juni tot zaterdag 8 juli werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan de buitenring (richting Sint-Stevens-Woluwe). De onderhoudswerken worden van maandag tot en met zaterdag tijdens de dag uitgevoerd. De opritten Wezenbeek-Oppem en Tervuren van de buitenring worden afgesloten als er op de pechtstrook en rechterrijstrook wordt gewerkt. De afritten worden enkel afgesloten als er daar geasfalteerd wordt.

In de nacht van 8 op 9 juli verplaatst het Agentschap Wegen en Verkeer de werfzone van de buiten- naar de binnenring. De metalen blokken die de twee rijrichtingen van elkaar scheidt, worden vanaf zaterdagavond verplaatst.

Van maandag 10 juli tot maandag 31 juli werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan de binnenring (richting Sint-Stevens-Woluwe). De oprit van Wezembeek-Oppem (van de binnenring) worden tijdens deze werken afgesloten terwijl er gewerkt wordt op de pechstrook en de rechterrijstrook. De afrit Wezembeek-Oppem van de binnenring zal enkel sporadisch worden afgesloten.

Meest gelezen