Pamela Anderson wil dat Emmanuel Macron Julian Assange asiel verleent

Pamela Anderson vraagt Emmanuel Macron Julian Assange asiel te verlenen. Dat schrijft de Canadese actrice in een open brief. Meteen nodigt ze de Franse president en zijn echtgenote uit in haar nieuwe restaurant in Frankrijk. Ze reikt ook andere leiders de hand.

"Why my heart stands with Julian" ("Waarom mijn hart bij Julian ligt"): onder die noemer heeft Pamela Anderson een open brief op de website van haar stichting gepubliceerd waarin ze uitvoerig haar liefde voor en steun aan Julian Assange verklaart, de oprichter van de klokkenluiderswebsite WikiLeaks die sinds 2012 in de ambassade van Ecuador in Londen woont om zo zijn uitlevering aan Zweden te ontlopen.

Na een uitgebreide lofzang voor Assange en een veeg uit de pan voor de aftredende Britse premier Theresa May die volgens haar "de ergste premier in de recente geschiedenis" is, doet ze een opvallende oproep aan de Franse president Emmanuel Macron en zijn echtgenote Brigitte. "Als een inwoner van Frankrijk, mijn adoptieland, zou ik jullie graag ontmoeten om de situatie van Julian te bespreken", schrijft ze.

Anderson maakt haar uitnodiging meteen concreet. "In juli open ik een nieuw veganistisch restaurant in Frankrijk. Kom langs op de dag van de opening en we zullen samenzitten en lekker eten en bespreken wat we voor Julian kunnen doen. Frankrijk, en ook u, kan zijn kracht tonen als u Julian asiel verleent."

Corbyn

Anderson reikt ook Jeremy Corbyn de hand, de leider van Labour in het Verenigd Koninkrijk die volgens haar de volgende premier van zijn land kan en moet zijn. Ze vraagt hem Assange de ambassade van Ecuador ongestoord te laten verlaten en hem te compenseren.

Tot slot belooft ze het lot van Assange ook in China te bepleiten. Ze kondigt een "liefdesbrief" voor het land aan en zegt dat ze er binnenkort heen reist.

Meest gelezen