Verkeersellende op E314 in Lummen voorbij na klap van truck tegen signalisatie

De verkeersellende op de E314 in Lummen richting Nederland is voorbij. Rond 15.45 uur was de autosnelweg opnieuw vrijgemaakt, waar rond de middag een vrachtwagen een dynamisch informatiebord had meegesleurd. De vrachtwagen reed weg met zijn laadbak, die nog omhoog stond. De laadbak raakte het informatiebord waardoor het gevaarte op de twee rijstroken belandde. De E314 was volledig versperd. Onmiddellijk groeide de file aan tot voorbij Halen.

Bestuurders die in de file vastzaten, kregen wegens de hitte water. Het andere verkeer moest er in Halen en de omleiding tot Lummen-centrum volgen.

Op de E313 tussen Beringen en Lummen vloog een voertuig in de richting van Luik in brand. Het brandend voertuig stond op de pechstrook. Ook daar was de autosnelweg versperd. Rond 15 uur was de E313 opnieuw vrijgemaakt.

Meest gelezen