Vermoedelijke dodental van woontorenbrand in Londen opgelopen tot 79

Bij de brand vorige week in de Londense Grenfell Tower zijn 79 doden gevallen, onder wie vermisten die vermoedelijk zijn overleden. Daarmee is het dodental sterk toegenomen, want het vorige officiële cijfer was 30 doden.
AFP or licensors

De politie van Londen kwam vanochtend met een nieuw, hard cijfer. Na de brand in de Grenfell Tower van vorige woensdag gaat men er nu van uit dat er 79 doden zijn gevallen. Dat heeft de Londense politiechef Stuart Cundy gezegd tijdens een persbriefing.

De politieman waarschuwde dat de tol nog kan oplopen, maar niet zo erg als de afgelopen dagen. Want het vorige officiële cijfer hield het nog op minder dan de helt: 30 doden. 

Cundy had ook goed nieuws te melden: vijf mensen die als vermist waren opgegeven, zijn levend en wel teruggevonden. 

Meest gelezen