Wat te doen als je bij dit warme weer de auto neemt? 3 gouden tips

Bij tropische temperaturen neem je bij dagelijkse handelingen, zoals een verplaatsing met de wagen, best enkele extra maatregelen volgens de hulpdiensten. Ine Degol, spoedarts in het AZ Diest, geeft drie gouden tips.
This image is subject to copyright.

1. Neem voldoende drank mee voor onderweg

Je weet immers nooit hoelang je onderweg bent. Voorzie daarom zelf een (uiteraard) non-alcoholisch drankje voor tijdens je verplaatsing.

2. Leg iets zonnewerends in de wagen

"Eigenlijk is het gelijk welk voorwerp je hiervoor gebruikt, zolang je maar iets bij je hebt waarmee je schaduw kan maken, zoals een paraplu, een kledingstuk of een stuk karton", zegt Degol. Zo word je niet continu blootgesteld aan de warmte van de zon achter glas.

3. Blijf in de buurt van je voertuig

Als je in de zomermaanden in een lange file terechtkomt, dan rijst mogelijk het idee om even uit te stappen om de benen te strekken en wat frisse lucht in te ademen. Voor je eigen veiligheid blijf je echter beter zitten. "Als je toch uitstapt, blijf dan toch in de buurt van je auto", adviseert Degol. "Stel dat er eerstehulp ter plaatse komt omwille van de hitte, dan staan ze niet aan een gesloten voertuig zonder passagiers. Dat doet zich helaas geregeld voor. Laat je auto dus niet onbeheerd achter, ook al sta je urenlang in de file." 

Meest gelezen