YouTube-kinderlokker veroordeeld tot vier jaar cel

Een 61-jarige YouTube-kinderlokker is in Dendermonde veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan twee met uitstel. De man stond terecht voor aanranding van minderjarigen via een chatbox. Hij benaderde de jongeren online en probeerde hen er dan onder meer van te overtuigen om zich uit te kleden voor de webcam.

De man werd uiteindelijk ontmaskerd door enkele tieners die hun gesprekken met de man filmden en op YouTube plaatsten. Ze stapten ook naar de politie. De man werd in augustus vorig jaar opgepakt en zat sindsdien in voorhechtenis in afwachting van zijn proces.

De beklaagde kreeg van de rechter vier jaar cel, waarvan de helft met probatie-uitstel. De man kreeg strenge voorwaarden opgelegd. Zo moet hij een therapie volgen om zijn seksuele problematiek te behandelen, kreeg hij een contactverbod met minderjarigen opgelegd en mag hij geen computer of smartphone meer bezitten waarmee hij op internet kan.

Meest gelezen