"Beseften de voorbijgangers wel wie voor hen aan het zingen was?"

Hij was de pestkop van dienst in meerdere Harry Potter-films en zo kon Draco Malfoy zich 10 jaar lang als stoute tegenhanger van de immer goede Harry zich op het filmdoek manifesteren. Het leverde acteur Tom Felton diverse MTV Movie Awards en een Teen Choice Award op. Maar na die successen was het voor Felton, die intussen het kindzijn ontgroeide, zoeken naar een nieuwe houvast. Het straatoptreden dat hij onlangs in Praag deed, maakte alvast duidelijk dat teren op zijn vroegere bekendheid zo goed als voorbij is.

Felton, intussen 29, zakte onlangs af naar Praag voor de opnames van een nieuwe film; Daar haalde hij zijn gitaar boven en begon hij op straat wat muziek te spelen en te zingen. "Maar nee, niemand herkende hem. En dan te weten dat hij in een van de meest succesvolle filmverhalen ooit te zien was. Kom op, mensen! Dit is niet serieus meer", concludeerden diverse nieuwsmedia na het zien van de beelden, die Felton zelf op zijn Instagramaccount gezet had.

"Ook al werd hij genegeerd door een hoop mensen, toch leek Felton zich dat niet persoonlijk aan te trekken. Hij bleef spelen én lachen, terwijl de mensen aan hem voorbijwandelden", aldus celebritywebsite People. Lifestylewebsite InStyle zag Felton dan weer volledig opgaan tussen de wandelaars, "die hem nauwelijks een blik gunden".

Dat Felton nauwelijks nog lijkt op het personage dat hij in de Potter-films speelde, was natuurlijk een logische verklaring voor de lakse reactie van de voorbijgangers. "Wisten zij dus veel dat ze Tom Felton daar zagen muziek maken", concludeerde entertainmentwebsite JustJared wellicht terecht.

Meest gelezen