"Wapenarsenaal" gevonden bij man die verdacht wordt van botsing op Champs-Elysées

In de woning van de man die ervan wordt verdacht maandag moedwillig op de Champs-Elysées een voertuig van de gendarmerie te hebben aangereden, is een wapenarsenaal gevonden. Dat vernam het Franse persbureau AFP uit bronnen dichtbij het dossier.
AFP or licensors

Volgens nieuwszender BFMTV is heel de nacht door de woning van de man in Plessis-Pâté in Essonne doorzocht. Er zijn wapens en munitie gevonden, alsmede materiaal om bommen te maken. Explosieven zelf waren er niet. Wel zijn twee gsm's en een computer in beslag genomen.

De prefectuur van Essone had de wapenvergunning van de 31-jarige man nog in februari vernieuwd. Hij stond niettemin sinds 2015 geficheerd als behorend tot de "radicale islamistische beweging", berichtte de nieuwszender. Hij had negen wapens aangegeven.

Na de huiszoeking zijn vier familieleden van de man opgepakt: zijn vader, zijn broer, zijn schoonzus en zijn ex-vrouw. BFMTV noemt dit een "klassieke procedure in zo een onderzoek".

Een lijkschouwing moet vandaag de exacte doodsoorzaak van de man uitklaren.

 

Meest gelezen