Al 110.000 mensen geregistreerd bij Be-alert

Exact één week na de lancering van Be-Alert, zijn er al 110.000 mensen die zich geregistreerd hebben. Be-Alert is een alarmsysteem van die overheid dat je waarschuwt als er in je gemeente een ramp gebeurt.

Bij het proefdraaien waren er al 70.000 mensen die zich geregistreerd hadden. Vorige week heeft de overheid de site officieel voorgesteld. Daardoor zijn er de laatste week nog eens 40.000 mensen extra bijgekomen.

Opvallend is dat er van de 110.000 ingeschreven Belgen, bijna een kwart uit Antwerpen komt.

Volgens Yves Stevens van het Crisiscentrum van de overheid is de verklaring hiervoor te vinden in het feit dat er in Antwerpen en grote omgeving veel risicogebieden zijn zoals de haven en de nucleaire zones van Doel, Geel, Mol en Dessel.

De overheid hoopt dat nog veel meer mensen zich registreren via de website en lanceert daarom campagnes op sociale media en op de radio.

Meest gelezen