Brusselse Politie verwacht grote verkeershinder tijdens concerten Coldplay

De politie Brussel-Hoofdstad Elsene verwacht op woensdag 21 en donderdag 22 juni grote verkeershinder rond het Koning Boudewijnstadion naar aanleiding van de concerten van Coldplay. Er zullen verschillende verkeersbeperkende maatregelen genomen worden.
2016 Getty Images

De combinatie van de structurele avondfiles en de meer dan 50.000 bezoekers die verwacht worden, dreigen grote verkeershinder te veroorzaken op de Brusselse ring ter hoogte van de Heizel, laat de politie Brussel Hoofdstad Elsene weten.

De uitritten 8 "Wemmel" en 2 "Strombeek-Bever" zullen daarom indien nodig afgesloten worden. In functie van de volkstoeloop voor of na het optreden kunnen de Houba de Strooperlaan, de Keizerin Charlottelaan en de Magnolialaan, eveneens tijdelijk afgesloten worden voor alle verkeer.

De politie vraagt de omgeving van het Heizelplateau zo veel mogelijk te vermijden met de auto en raadt de concertgangers aan het openbaar vervoer te gebruiken. De bussen van het openbaar vervoer worden in de mate van het mogelijke doorgelaten. De metro- en tramlijnen worden versterkt en na afloop legt de NMBS speciale nachttreinen in richting Oostende, Roeselare, Lokeren, Genk en Mol.

Het voorprogramma van het optreden van Coldplay start om 18.45 uur en het einde wordt verwacht tegen 23.00 uur. Beide concerten zijn volledig uitverkocht.

Meest gelezen