Crombez: "Niet zeker dat er voor verkiezingen een oplossing komt voor Brusselse regering"

John Crombez, de voorzitter van SP.A, dreigt ermee om zijn partij uit de Brusselse regering terug te trekken als er geen "grondig pakket van maatregelen komt dat het verrot systeem helemaal opkuist". Crombez is er niet zeker van dat er tegen de volgende verkiezingen een oplossing komt voor de Brusselse regering.

Nu cdH niet meer wil verder regeren met de PS, zijn de Waalse regering, de Brusselse regering en de regering van de Franse gemeenschap in crisis. Voor de Vlaamse socialisten die ook in de Brusselse regering zitten is het genoeg geweest. Ze eisen "heel duidelijke en strenge regels om de politieke hygiëne sterk te verhogen". Als die regels er niet komen, stapt SP.A ook uit de Brusselse regering, klinkt het bij voorzitter John Crombez.

"Niet zeker dat er een oplossing komt voor Brussel"

Een nieuwe Brusselse regering is volgens Crombez niet voor meteen. "Ik ben helemaal niet zeker dat die er voor de volgende verkiezingen komt", klinkt het. "Het lijkt alsof men nu aan de noodrem heeft getrokken zonder een duidelijk plan van aanpak. En het zou kunnen zijn dat die hefboom om een propere politiek te maken, belangrijker was dan het maken van een nieuwe regering", aldus Crombez.

Meest gelezen