Dode bij ongeluk door wegblokkade in Noord-Frankrijk

In Guemps, in de Noord-Franse regio Pas-de-Calais, is afgelopen nacht een dode gevallen bij een verkeersongeluk op de A16. Het ongeluk zou veroorzaakt zijn door een wegversperring die migranten opgeworpen hadden. Negen mensen zijn opgepakt en ondervraagd.

De prefectuur van Guemps zegt in een mededeling dat rond 3.45 uur vannacht de bestuurder van een bestelwagen omgekomen is bij een ongeluk.

"Drie vrachtwagens moesten plots remmen voor een wegversperring. Een bestelwagen met Poolse nummerplaat is daar achteraan op ingereden en in brand gevlogen. De bestuurder van de bestelwagen kon nog niet worden geïdentificeerd", luidt het.

Migranten zouden zware boomstronken op de baan gelegd hebben, om de weg te blokkeren en zo het verkeer te doen vertragen. De politie heeft negen mensen opgepakt ter ondervraging.

In oktober vorig jaar werd het vluchtelingenkamp in Calais ontruimd. Sindsdien doken af en toe berichten op van migranten die 's nachts wegblokkades opwierpen om vrachtwagens te doen stoppen, in de hoop zo in het Verenigd Koninkrijk te geraken.

Sinds enkele weken verblijven opnieuw meer dan 500 vluchtelingen in de buurt van Calais. De afgelopen weken worden opnieuw meer wegblokkades gerapporteerd. Plaatselijke transportfederaties uitten eerder al hun bezorgdheid.

Meest gelezen