Drie verdachten opgepakt na filmpje waarin 13-jarige jongen mishandeld wordt

Het Antwerpse parket heeft drie verdachten opgepakt nadat er een filmpje op sociale media de ronde gegaan is waarop te zien is hoe een 13-jarige jongen mishandeld wordt. Op de beelden is te zien hoe de jongen de keel dichtgeknepen wordt, waarna hij even bewusteloos is. Daarna wordt hij in het kanaal geduwd. Het Antwerpse parket bevestigt dat de beelden niet in scène gezet zijn.

Op de beelden is te zien dat het slachtoffer door de drie verdachten omsingeld wordt. Zijn keel wordt dichtgeknepen waarna hij even het bewustzijn verliest. Tijdens zijn vlucht werd hij door één van de verdachten nog geslagen. Op het einde van het filmpje is te zien hoe de jongen in het water geduwd wordt. 

De drie verdachten konden zeer snel geïdentificeerd worden. Het gaat om twee minderjarige jongens van 15 en 16 uit Sint-Katelijne-Waver en Putte en een 20-jarige man uit Mechelen. De minderjarige verdachten zijn intussen in een gesloten instelling geplaatst, de meerderjarige verdachte werd aangehouden op verdenking van foltering en opzettelijke slagen en verwondingen aan een minderjarige. 

Het slachtoffer en de verdachten zouden elkaar kennen. Het parket heeft ernstige aanwijzingen dat de verdachten het plan opgevat hadden om het slachtoffer te laten hyperventileren. Het jongetje zou zwaar onder druk gezet zijn om hieraan mee te werken.

De meerderjarige verdachte riskeert 3 jaar tot 28 jaar cel voor foltering van een minderjarige. De twee minderjarigen riskeren een maatregel van de jeugdrechter.

VRT Nieuws kiest ervoor om het filmpje niet te tonen omdat de beelden te choquerend zijn. 

Meest gelezen