Google wil mensen aan een job helpen

De Amerikaanse zoekmachine Google gaat een nieuwe toepassing uitrollen om beschikbare vacatures wereldwijd aan te bieden. Samen met andere sociaalnetwerksites als LinkedIn, CareerBuilder en Facebook wil het de krachten bundelen om op een overzichtelijke wijze vacatures op maat aan te bieden.

Google werkt samen met vacatureplatformen als Facebook, LinkedIn en Monster aan een tool waarmee surfers een vacature op maat kunnen opzoeken.

Gebruikers kunnen op basis van hun competenties en wensen op zoek gaan naar een geschikte job. Voorlopig wordt de tool enkel in de VS uitgerold. Als de vacaturezoeker een succes is, wordt de tool ook in de rest van de wereld aangeboden.

Google maakt voor de dienst gebruik van de gegevens van de surfers, waardoor de vacatures op maat gefilterd worden.

Meest gelezen